Tips voor het behangen van een kamer met een hoog plafond

Waarom een hoog plafond behangen?

Het behangen van een kamer met een hoog plafond heeft veel voordelen. Het geeft de ruimte meer diepte en maakt het ook visueel interessanter. Het kan ook helpen om de akoestiek in de kamer te verbeteren, waardoor het geluid beter wordt weerkaatst. Bovendien kan het behangen van een hoog plafond ook helpen om de warmte in de kamer te isoleren, wat resulteert in lagere energiekosten.

Kies het juiste behang

Het is belangrijk om het juiste behang te kiezen voor je kamer met een hoog plafond. Kies voor behang dat bestand is tegen schimmel en vocht, zodat je er zeker van bent dat het lang meegaat. Kies ook voor behang dat gemakkelijk schoon te maken is, zodat je geen last hebt van stof of andere verontreinigingen. Als je op zoek bent naar iets unieks, dan kun je ook overwegen om fotobehang te gebruiken.

Voorbereiding

Voordat je begint met het behangen van een hoog plafond, moet je ervoor zorgen dat de muur goed wordt voorbereid. Zorg ervoor dat alle oneffenheden en oneffenheden worden gevuld en gladgestreken. Verwijder ook alle losse stukken verf of pleisterwerk en maak de muur schoon met een stofzuiger of doek. Als je klaar bent met de voorbereiding, moet je ervoor zorgen dat de muur droog is voordat je begint met het behangproces.

Lees ook:  7 manieren om de akoestiek in je huis te verbeteren zonder grote renovaties

Hoe te beginnen met behangen?

Als je klaar bent met de voorbereiding, is het tijd om te beginnen met het behangproces. Begin bij de bovenste rand van de muur en werk naar beneden toe. Gebruik een lange ladder om bij moeilijk bereikbare plekken te komen. Zorg ervoor dat elke strook even strak wordt aangebracht en knip eventuele overtollige stukken af ​​met een mes of schaar.

Tips voor het afwerken

Als je klaar bent met het behangproces, moet je ervoor zorgen dat alle randen netjes worden afgewerkt. Gebruik hiervoor speciale afwerkingslijm of kit om alle naden dicht te maken en voeg eventueel extra lagen toe als nodig is. Als laatste stap moet je ervoor zorgen dat alle randen goed worden afgeschuurd en gladgestreken.